Jenis-Jenis Akaun Trading Yang Disediakan Oleh GMI Markets

Anda nak buka akaun dagangan atau akaun trading GMI Markets tapi tak tahu nak pilih akaun trading yang mana satu sesuai untuk anda?

Jangan risau, artikel ini menerangkan jenis-jenis akaun trading yang ditawarkan oleh GMI Markets kepada trader mereka di Malaysia. Oleh itu, sila teruskan membaca artikel ini sehingga selesai.

Apakah Jenis-Jenis Akaun Dagangan Yang Ditawarkan oleh GMI Markets di Malaysia?

Broker forex GMI Markets (Global Market Index Limited) menawarkan tiga jenis akaun dagangan (account trading) kepada trader mereka di Malaysia. Akaun dagangan yang ditawarkan adalah akaun Cent, akaun ECN dan akaun Standard. Sebagai tambahan, mereka juga menawarkan akaun demo yang boleh digunakan untuk melatih kemahiran perdagangan anda.

Ketiga-tiga jenis akaun trading GMI Markets ini mempunyai syarat perdagangan yang berbeza. Bagi membantu anda membuat pilihan yang tepat, saya akan menerangkan satu per satu syarat perdagangan akaun dagangan ini di bawah.

Akaun ECN

Akaun ECN menerima likuiditi dan penetapan harga secara langsung melalui rangkaian 15 bank utama, dana lindung nilai, dan pembekal likuiditi institusi. Akaun ECN ini biasanya sesuai untuk pedagang atau peniaga jangka pendek, terutamanya bagi mereka yang berdagang secara aktif, membuka banyak posisi, dan kerap memasuki serta meninggalkan pasaran.

Deposit Minimum$ 100
Saiz Kontrak100,000
Mata wang asasUSD
Leverage Tetap/PilihanYa
Penasihat Pakar (EA)Ya
Sesuai untuk Dagangan SosialYa
Komisen$ 4 setiap lot
Pesanan Maximum (MT4)500
Pesanan Maximum (GMI Edge)1000
LeverageSehingga 1:500
Lot Maximum50
Bebas SwapYa

Akaun Cent

Akaun Cent sesuai untuk trader baru dan pedagang algoritma kerana ia menggunakan denominasi yang paling kecil, iaitu 1 sen. Anda juga boleh menggunakan akaun ini untuk menguji strategi dagangan anda, Penasihat Pakar (EA) atau robot dagangan automatik dengan risiko yang lebih rendah.

Deposit Minimum$ 15
Saiz Kontrak1,000
Mata wang asasUSD
Leverage Tetap/PilihanYa
Penasihat Pakar (EA)Ya
Sesuai untuk Dagangan SosialYa
Komisen
Pesanan Maximum (MT4)200
Pesanan Maximum (GMI Edge)Tidak tersedia
LeverageSehingga 1:1000
Lot Maximum150
Bebas SwapYa

Akaun Standard

Akaun Standard GMI Markets menawarkan spread yang ketat dan leverage yang tinggi sehingga 1:2000. Akaun Standard juga menawarkan saiz lot standard $100,000.00, sama seperti cara interbank dan institusi kewangan utama berdagang antara satu sama lain.

Deposit Minimum$ 25
Saiz Kontrak100,000
Mata wang asasUSD
Leverage Tetap/PilihanYa
Penasihat Pakar (EA)Ya
Sesuai untuk Dagangan SosialYa
Komisen
Pesanan Maximum (MT4)500
Pesanan Maximum (GMI Edge)1000
LeverageSehingga 1:2000
Lot Maximum150
Bebas SwapYa

Inilah akaun dagangan GMI Markets yang anda boleh pilih. Jika anda adalah pedagang pemula atau pedagang yang suka berdagang dengan risiko yang lebih rendah, anda boleh membuka akaun dagangan Cent atau Standard.

Jika anda adalah pedagang yang lebih berpengalaman dan aktif berdagang, anda boleh membuka akaun trading jenis ECN.

Bagaimana Cara Buka Akaun Dagangan GMI Markets?

Cara buka akaun dagangan GMI Markets mudah sahaja. Ia boleh dilakukan secara atas talian. Team gmimarket.com.my telah sediakan panduan lengkap cara buka akaun dagangan GMI Markets. Klik di sini untuk maklumat yang lebih lanjut.